Κόσμος Δευτέρα 7/12/2020, 08:50
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελβούρνη υποδέχεται την πρώτη της διεθνή πτήση μετά από πέντε μήνες

Η Μελβούρνη υποδέχεται την πρώτη της διεθνή πτήση μετά από πέντε μήνες

Την πρώτη της διεθνή πτήση μετά από πέντε μήνες υποδέχθηκε τη Δευτέρα η Μελβούρνη, εξέλιξη που αναμένεται να αποτελέσει ένα «κρας τεστ» για την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος καραντίνας που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία της Βικτώρια.

Η Αυστραλία έκλεισε από τον Μάρτιο τα σύνορά της σε μη Αυστραλούς πολίτες. Ωστόσο τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτώρια, σταμάτησαν να δέχονται αφίξεις στα τέλη Ιουνίου μετά την έξαρση της πανδημίας που ξεκίνησε σε δύο ξενοδοχεία όπου κατέλυαν οι αφιχθέντες στο πλαίσιο της καραντίνας.

Στην σημερινή πρώτη διεθνή πτήση μετά από μήνες επέβαιναν Αυστραλοί από τη Σρι Λάνκα, οι οποίοι δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους κατ΄εφαρμογή των νέων περιορισμών καραντίνας στα ξενοδοχεία. Το σύστημα που εφαρμόζεται είναι παρόμοιο με το μοντέλο που χρησιμοποιεί στο Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, η οποία έχει υποδεχθεί χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να εμφανιστούν κρούσματα.

Με τη Νέα Νότια Ουαλία να καταγράφει ένα μόλις κρούσμα τον τελευταίο μήνα, η πολιτεία έχει μειώσει σταδιακά τους περισσότερους περιορισμούς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News