Κόσμος Πέμπτη 16/12/2021, 18:44
ΚΟΣΜΟΣ

Από την ΕΕ οι περισσότερες δωρεές εμβολίων Covid-19

Από την ΕΕ οι περισσότερες δωρεές εμβολίων Covid-19

Τις περισσότερες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έχει δωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρίτες χώρες σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 η Ένωση έχει διοχετεύσει 1,4 δισ. δόσεις, εκ των οποίων τα 330 εκατομμύρια προέρχονται από το πρόγραμμα COVAX και οι 47,9 εκατ. δόσεις από διμερείς δωρεές.

Στη δεύτερη θέση όσον αφορά τις δωρεές δόσεων εμβολίων βρίσκεται η Κίνα με 1,24 δισ. δόσεις εκ των οποίων 81 εκατ. προκύπτουν από διμερείς συμφωνίες. Στην τρίτη θέση οι ΗΠΑ με σημαντικά χαμηλότερη συμβολή των 450 εκατ. δόσεων εκ των οποίων 265 εκατ. δωρεές από το COVAX και 37 εκατ. είναι αποτέλεσμα διμερών συμφωνιών.

Από την ΕΕ οι περισσότερες δωρεές εμβολίων Covid-19-1

Σημαντικό είναι επίσης το ύψος των δωρεών που έχουν πραγματοποιήσει η Ινδία και η Ρωσία με 95 εκατ. και 82 εκατ. δόσεις αντίστοιχα.

Το μήνυμα με το οποίο συνοδεύει η Κομισιόν τα στοιχεία είναι: «Προκειμένου να λήξει η πανδημία, οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε παντού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΟΥ είχε ασκήσει επανειλημμένως πιέσεις για τη διοχέτευση περισσότερων εμβολίων σε χώρες με χαμηλή κάλυψη έναντι του ιού. Μάλιστα, πριν την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον περί τα τέλη του καλοκαιριού απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις να αναβάλουν τις καμπάνιες για την ενισχυτική δόση και να χορηγήσουν τα επιπλέον εμβόλια σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ανακάλυψε ότι έχει έλλειψη εμβολίων

ΠΟΥ: Πρωτοφανής ταχύτητα μετάδοσης της Όμικρον – Καμία έκπτωση στα μέτρα προστασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News