Κόσμος Τετάρτη 15/12/2021, 09:21
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανακάλυψε ότι έχει έλλειψη εμβολίων

Γερμανία: Ανακάλυψε ότι έχει έλλειψη εμβολίων

Έλλειψη εμβολίων ανακάλυψε ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Karl Lauterbach. Όπως είπε, βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις εταιρείες των εμβολίων, προκειμένου να αυξήσουν τις παραδόσεις. 

«Έχουμε έλλειψη εμβολίων για το πρώτο τρίμηνο και δουλεύω ήδη εδώ και αρκετές ημέρες για να τη διορθώσω», είπε ο Lauterbach, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. 

«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να μεταφέρω ένα θετικό μήνυμα για αυτό τις επόμενες ημέρες. Όμως είναι σωστό ότι έχουμε πολύ λίγα εμβόλια και αυτό ξάφνιασε πολλούς, μεταξύ αυτών και εμένα, όταν κάναμε την απογραφή», δήλωσε. 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Γερμανίας είναι λιγότερο επιτυχημένο σε σχέση με άλλων ανεπτυγμένων χωρών, καθώς το 69,7% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στη Γαλλία πλησιάζει το 80% και στην Ιταλία το 75%. Ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.  

Ο νέος καγκελάριος Olaf Scholz, έχει στηρίξει την ιδέα να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός και το κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει σχετικά τις επόμενες εβδομάδες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News