Κόσμος Κυριακή 12/12/2021, 19:38
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Με δύο δόσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες – Το βέλτιστο οι τρεις

Διευκρινίσεις από τον Φάουτσι

ΗΠΑ: Με δύο δόσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες – Το βέλτιστο οι τρεις

Τρεις δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 είναι «το βέλτιστο», όμως οι δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech ή της Moderna ή η μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson παραμένουν ο επίσημος ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διευκρίνισε σήμερα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της χώρας, Άντονι Φάουτσι. 

«Η επίσημη απαίτηση εξακολουθεί να είναι δύο δόσεις των εμβολίων mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna) και μία δόση του J&J, σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό για το τι απαιτείται ή όχι. Όμως πιστεύω πως, αν δεις τα δεδομένα, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι, αν θέλεις να είσαι βέλτιστα προστατευμένος, θα πρέπει πραγματικά να κάνεις ενισχυτική δόση», δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή του ABC «This Week With George Stephanopoulos». 

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι το εμβόλιο της είναι πλήρως αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Όμικρον με την τρίτη δόση. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι μειωμένη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πότε κάνουμε την 3η δόση και με ποιο εμβόλιο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News