Κόσμος Σάββατο 11/12/2021, 12:56
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φόβοι για 50 νεκρούς από ανεμοστρόβιλους

Εγκλωβισμένοι σε αποθήκη της Amazon

ΗΠΑ: Φόβοι για 50 νεκρούς από ανεμοστρόβιλους

Φόβοι για τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων εκφράζει ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, μετά τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την αμερικανική πολιτεία κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

«Οι πληροφορίες είναι πραγματικά σπαρακτικές» δήλωσε ο Μπεσίρ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό WLKY, αφήνοντας δε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τραγικός απολογισμός να είναι ακόμη υψηλότερος. 

Μέχρι στιγμής, αξιωματούχοι των υπηρεσιών διάσωσης δεν έχουν κάνει αναφορές σε συγκεκριμένους αριθμούς νεκρών. 

Πληροφορίες, πάντως, μιλούν για αρκετούς νεκρούς σε οίκο ευγηρίας στο Μονέτ του Άρκανσο, όπου οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν την σκέπη του κτιρίου. 

Παγιδευμένοι βρίσκονται και στο Σεντ Λούις, όπου κατέρρευσε τμήμα της αποθήκης της Αmazon. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα άλλες πληροφορίες.  

Το Κεντάκι έχει κηρυχθεί από χθες το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον Μπεσίρ να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τις χειρότερες καταστροφές των τελευταίων πολλών ετών.  

Οι ισχυρές καταιγίδες μαίνονται σε αρκετές κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ. Εκτείνονται από την κοιλάδα του Μισισιπή ως το κεντρικό Οχάιο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News