Κόσμος Τρίτη 7/12/2021, 15:39
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Κάντε παιδιά να σωθεί ο πολιτισμός μας

Έλον Μασκ: Κάντε παιδιά να σωθεί ο πολιτισμός μας

«Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι» στον πλανήτη, το οποίο αποτελεί «έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον ανθρώπινο πολιτισμό», υποστήριξε ο Έλον Μασκ σε εκδήλωση της Wall Street Journal.

Το επιχείρημα του δισεκατομμυριούχου έρχεται σε αντίθεση με πολλους ειδικούς και μη που προτείνουν την μείωση των γεννήσεων εξαιτίας ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, για την παγκόσμια ανισότητα και για τον διαμοιρασμό των πόρων.

Ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε και σε αυτούς, λέγοντας ότι υπερβολικά πολλοί «καλοί, έξυπνοι άνθρωποι» πιστεύυν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα και βρίσκεται εκτός ελέγχου.

«Είναι ακριβώς το αντίθετο. Εάν ο κόσμος δεν κάνει περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός θα καταστραφεί. Να θυμάστε τα λόγια μου», τόνισε ο ίδιος.

Κλιματική αλλαγή και γονιμότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες η Morgan Stanley παρατήρησε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά φοβούμενοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, οι αναλυτές σημείωσαν ότι αυτή η τάση επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά γονιμότητας. Παράλληλα καταγράφεται και μείωση της γονιμότητας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με σχετική έκθεση του UCLA, ο αριθμός των γεννήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησε στους εννιά μήνες μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα. Επίσης, σχετική έρευνα στην Κίνα από το 2020 κατέδειξε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συνέβαλε τη μείωση της πιθανότητας γονιμότητας κατά 20%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Δημογραφικό: Η σκληρή πραγματικότητα

Νοικοκυριά χωρίς παιδιά: Η «βόμβα» του δημογραφικού στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News