Κόσμος Κυριακή 21/11/2021, 22:56
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οργανωμένη ληστεία σε πολυκατάστημα με 80 κλεπταποδόχους

Στο σημείο της κλοπής συνελήφθησαν δύο κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο και ένας του Όκλαντ, όπως δήλωσε η αστυνομία

ΗΠΑ: Οργανωμένη ληστεία σε πολυκατάστημα με 80 κλεπταποδόχους

Σε αναζήτηση περί των 80 υπόπτων βρίσκεται η αστυνομία της Καλιφόρνια, οι οποίοι όπως ανέφερε σήμερα Κυριακή, φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε ληστεία σε πολυκατάστημα της αλυσίδας Nordstrom στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Οι κλεπταποδόχοι αφού πήραν μαζί τους ότι μπορούσαν, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει έξω από το πολυκατάστημα.

Τρία άτομα συνελήφθησαν στον τόπο της «οργανωμένης ληστείας» η οποία αναφέρθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα του Σαββάτου σε προάστιο περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά του Όκλαντ.

«Οι συμμετέχοντες τράπηκαν σε φυγή από την περιοχή με αυτοκίνητα με μεγάλες ταχύτητες», ανέφερε η αστυνομία του Γουόλνατ Κρικ σε δήλωσή της.

Το χθεσινό περιστατικό έρχεται μετά από μια άλλη ληστεία με πολλούς συμμετέχοντες το βράδυ της Παρασκευής σε καταστήματα στην πλατεία Γιούνιον Σκουέαρ στο Σαν Φρανσίσκο.

Το βίντεο που μεταδόθηκε από στο τηλεοπτικό δίκτυο του KNTV δείχνει πολλούς ανθρώπους να τρέχουν έξω από το κατάστημα με εμπορεύματα και να μπαίνουν σε περίπου 25 σταθμευμένα αυτοκίνητα που είχαν κυκλώσει το κτίριο και είχαν μπλοκάρει την κυκλοφορία στους δρόμους.

«Ήταν τρελό», είπε ο Μπρετ Μπαρέτ, διευθυντής ενός εστιατορίου απέναντι από το πολυκατάστημα, ο οποίος ανέφερε ότι οι κλέφτες φορούσαν μάσκες σκι και ήταν οπλισμένοι με λοστούς και όπλα. «Όλοι οι πελάτες στο μαγαζί ανησύχησαν».

Η αστυνομία είπε ότι οι ύποπτοι επιτέθηκαν σε δύο υπαλλήλους του καταστήματος της Nordstrom και έριξαν σπρέι πιπεριού σε έναν άλλο και πως εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην προσπάθειά της να εντοπίσει τους θύτες.

Στο σημείο της κλοπής συνελήφθησαν δύο κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο και ένας του Όκλαντ, όπως δήλωσε η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι για ληστεία, διάρρηξη, συνωμοσία, κατοχή κλεμμένης περιουσίας και παράνομη κατοχή όπλου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News