Κόσμος Δευτέρα 6/12/2021, 16:11
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επίθεση στον ακροδεξιό υποψήφιο πρόεδρο

Γαλλία: Επίθεση στον ακροδεξιό υποψήφιο πρόεδρο

Επίθεση δέχθηκε στην πρώτη του περιοδεία ο ακροδεξιός Eric Zemmour, ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας που θα αναμετρηθεί στις εκλογές του 2022.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, ο 63χρονος Zemmour πέρασε ανάμεσα από το κοινό για να φτάσει στη σκηνή. Εκεί, ένας άνδρας τον έπιασε από το λαιμό πριν παρέμβουν οι άνδρες της ασφάλειας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Zemmοur τραυματίστηκε στον καρπό και ότι οι γιατροί του συστήνουν εννιά ημέρες ξεκούρασης.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς από τους παρευρισκόμενους. Σημειώνεται πως περίπου 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα χθες στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα χιλιάδες άτομα διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της πόλης εναντίον του ακροδεξιού προεδρικού υποψηφίου. Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.

Μετά το συμβάν, ο Zemmour πραγματοποίησε κανονικά την ομιλία του από το βήμα. Στην αρχή της ομιλία του, οι υποστηρικτές του πέταξαν καρέκλες σε όσους διαδηλωτές βρίσκονταν όρθιοι στο χώρο φορώντας φανέλες με αντιρατσιστικά μηνύματα.

«Εάν νικήσω αυτές τις εκλογές, δεν θα πρόκειται για μία απλή μεταφορά εξουσίας, αλλά μία επανάκτηση (reconquest) της σπουδαιότερης χώρας στον κόσμο», τόνισε κατά την ομιλία του ο Zemmour. Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία του νέου του κόμματος, το «Reconquest», το οποίο παραπέμπει στην περίοδο της Ρεκονκίστα, που χαρακτηρίζεται από τη διαδικασία κατάκτησης των μουσουλμανικών εδαφών της ιβηρικής χερσονήσου από στρατεύματα Χριστιανών.

Σημειώνεται πως ο Zemmour ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι γιος μεταναστών από την Αλγερία και φέρει αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με τους μετανάστες και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Συγκεκριμένα έχει υπστηρίξει ότι το γαλλικό κράτος προστάτευε τους Εβραίους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Βισύ έστελνε χιλιάδες Γάλλους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

Γιατί μία… αντωνυμία έχει προκαλέσει οργή στη Γαλλία

ΗΑΕ: Ιστορική συμφωνία 17 δισ. ευρώ με τη Γαλλία – Αγορά 80 Rafale

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News