Κόσμος Τετάρτη 14/10/2020, 08:23
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του, οι κυβερνήσεις αυστηροποιούν τα μέτρα

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του, οι κυβερνήσεις αυστηροποιούν τα μέτρα

H νόσος Covid-19 συνεχίζει την επέλασή της ανά την υφήλιο, αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των κρουσμάτων και οδηγώντας τις χώρες ανά τον κόσμο στην επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της νόσου.

Η Ευρώπη βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα, με τα ημερήσια κρούσματα σε Ισπανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο σε επίπεδα-ρεκόρ και τις εθνικές αρχές να επιβάλουν τοπικά lockdowns. Στο σύνολο της Γηραιάς Ηπείρου(συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας) τα κρούσματα Covid-19 έχουν ξεπεράσει το φράγμα των έξι εκατομμυρίων.

Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα οδεύουν ολοταχώς προς το όριο των οκτώ εκατομμυρίων, παραμένοντας η χώρα με τα περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως. Ακολουθεί η Ινδία, με περισσότερα από επτά εκατ. κρούσματα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 63.509 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 7,24 εκατομμύρια, όπως προκύπτει από τα νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 730 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα να φθάνει τους 110.586 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Βραζιλία αποτελεί το επόμενο hot spot, με περισσότερα από πέντε εκατ. κρούσματα και 151.000 θανάτους.

Ανά τον κόσμο, 38 εκατ. άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, με τους θανάτους να έχουν υπερβεί το ένα εκατομμύριο.

Οι εθνικές αρχές, στις προσπάθειές τους να θέσουν υπό έλεγχο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, στρέφονται στα ταχύτερα, φθηνότερα, αλλά μικρότερης ακρίβειας διαγνωστικά τεστ αντιγόνου, ώστε να αποφύγουν τις καθυστερήσεις και ελλείψεις που καθιστούν περισσότερο χρονοβόρα τη διαδικασία διάγνωσης και εντοπισμού εκείνων που έχουν μολυνθεί.

Στη Γερμανία, όπου ανακοινώθηκαν 4.122 νέα κρούσματα χθες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 329.453, έχουν εξασφαλισθεί εννέα εκατ. τεστ αντιγόνου το μήνα, που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά και κοστίζουν περίπου πέντε ευρώ. Θεωρητικά, αυτά τα τεστ θα μπορούσαν να καλύψουν το 10% του πληθυσμού.

ΗΠΑ και Καναδάς έχουν αγοράσει εκατομμύρια τέτοια τεστ, ενώ στην Ιταλία, ο πρόσφατος διαγωνισμός για 5 εκατ. τεστ προσείλκυσε προσφορές από 35 εταιρείες. Το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας συστήνει πλέον τα τεστ αντιγόνου ως συμπλήρωμα στα υφιστάμενα μοριακά PCR τεστ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News