Κόσμος Τετάρτη 9/12/2020, 17:24
BREXIT

Τζόνσον: Κανένας πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν τους όρους της Ε.Ε.

φωτ.: Reuters/Henry Nicholls

Κανένας Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, εν όψει του κρίσιμου δείπνου που θα έχει σήμερα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις Βρυξέλλες.

«Ένα καλό deal μπορεί ακόμα να γίνει», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, εξήγησε όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να έχει ένα «αυτόματο δικαίωμα» για αντίποινα, εάν τα εργασιακά και περιβαλλοντικά στάνταρ του Ηνωμένου Βασιλείου αποκλίνουν από τα ευρωπαϊκά.

Η Ευρώπη θέλει να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο «η μοναδική χώρα στον κόσμο» που δεν τον εθνικό έλεγχο των υδάτων της, είπε.

Σημειώνεται ότι η ομάδα του Τζόνσον ελπίζει ότι αυτή η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν θα δώσει πολιτική λύση στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Εάν το δείπνο πάει καλά, οι διαπραγματευτές θα πάρουν τη σκυτάλη για να συμφωνήσουν τις λεπτομέρειες μέσα σε λίγες ώρες. Στην αντίθετη περίπτωση, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές φοβούνται ότι οι πιθανότητες να υπάρξει μία συμφωνία πριν από το τέλος του Δεκεμβρίου –όταν λήγει η μεταβατική περίοδος του Brexit- θα εξανεμιστούν.

Moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News