Κόσμος Σάββατο 23/10/2021, 11:55
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δεν αποκεφάλισαν γυναίκα βολεϊμπολίστρια

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο της Μαχτζαμπίν Χακίμι στο Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δεν αποκεφάλισαν γυναίκα βολεϊμπολίστρια

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο της Μαχτζαμπίν Χακίμι στο Αφγανιστάν. 

Σύμφωνα με την περσική «Independent» η Χακίμι, είχε πέσει θύμα της θηριωδίας των Ταλιμπάν και ήταν από τις κορυφαίες αθλήτριες βόλεϊ της χώρας.

Η «Independent» επικαλέστηκε την προπονήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, η οποία μίλησε με το ψευδώνυμο Σουράγια Αφζάλι και είπε: «Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μία από τις αθλήτριές μου. Όλες οι αθλήτριες ζουν μέσα στον φόβο. Από την εθνική μόνο δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Η εθνική ιδρύθηκε το 1978 και αποτελούσε έναν φάρο ελπίδας για τα νέα κορίτσια. Σήμερα όλες είναι τρομοκρατημένες».

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν τα Ellinika Hoaxes επικαλούμενα έρευνα που έκανε το altnews.in η Χακίμι ήταν μέλος του Σώματος Καταδρομών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν και μέχρι το 2016 δεν είχε παίξει για την εθνική ομάδα της χώρας, αλλά έπαιζε σε ερασιτεχνική τοπική ομάδα.

Επιπρόσθετα, στο προαναφερθέν άρθρο, εντοπίζονται δύο δημοσιεύσεις που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο αδερφός της Σκαντάρ Χακίμι, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο θάνατός της επήλθε στις 6 Αυγούστου του 2021, μια εβδομάδα πριν από την πτώση της Καμπούλ. 

Επίσης, το Aamaj News, που έχει έδρα την Καμπούλ, σε tweet που έκανε στις 20 Οκτωβρίου 2021 ανέφερε ότι η Χακίμι δεν αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν και ότι σκοτώθηκε μυστηριωδώς.

Μάλιστα φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του ο διευθυντής του Aamaj News δείχνουν ότι δεν αποκεφαλίστηκε.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News