Κόσμος Τετάρτη 20/10/2021, 19:19
ΚΟΣΜΟΣ

705742: O αριθμός που τουίταρε ο ιδρυτής του Twitter και τι σημαίνει

705742: O αριθμός που τουίταρε ο ιδρυτής του Twitter και τι σημαίνει

Χθες, στις 3:29 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης ο Τζακ Ντόρσι, συνιδρυτής του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πληρωμών Square, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τον αριθμό 705742.

Οι ακόλουθοί του στο Twitter επιδόθηκαν σε έναν αγώνα εξιχνίασης του μηνύματος πίσω από τον μυστηριώδη αριθμό και πώς μπορεί να συνδέεται με τα ψηφιακά τους νομίσματα.

Όπως δημοσίευσε αργότερα το Blockchain.com πρόκειται για Bitcoin μπλοκ που εξορύχθηκε λίγο αργότερα, ενώ ορισμένοι υπέθεσαν ότι πρόκειται για πρόβλεψη του Dorsey σχετικά με το χρόνο που το Bitcoin θα ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ άγγιξε τα 67.000 δολάρια 

Παρότι η πρόβλεψή του δεν ήταν σωστή, φάνηκε εκ των υστέρων προς πράγματι ο αριθμός ήταν ένα «στοίχημα» που έβαλε ο Ντόρσι για τη στιγμή υπέρβασης του Bitcoin. Λίγο αφότου σημειώθηκε το ρεκόρ, όταν εξορύχθηκε το μπλοκ 705.859, ο Ντόρσι ανήρτησε στο twitter ότι «έπεσε έξω για 117». 

Ο Ντόρσι μιλά συχνά στο twitter για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες δήλωσε μέσω twitter ότι η εταιρεία του, η Square, εξετάζει το ενδεχόμενο ανέγερσης ενός συστήματος εξόρυξης Bitcoin.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News