Κόσμος Τετάρτη 20/10/2021, 16:17
ΚΟΣΜΟΣ

Μία εβδομάδα αργία στη Ρωσία για την ανακοπή της πανδημίας

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά

Μία εβδομάδα αργία στη Ρωσία για την ανακοπή της πανδημίας

Την κήρυξη μίας εβδομάδας αργίας, με στόχο την ανακοπή του κύματος της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση της κυβέρνησης.  

Το μέτρο έχει ως στόχο την παραμονή των εργαζόμενων στα σπίτια τους, προκειμένου να μειωθεί ο υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων. Οι Ρώσοι πάντως, θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους, ως να εργάστηκαν κανονικά.

Το πρωί της Τετάρτης, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 1.028 νέους θανάτους από Covid, ένας αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος από το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών δε, αυξήθηκε σε 226.353 και είναι ο υψηλότερος σε όλη την Ευρώπη. 

Η εργασιακή αργία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου. Μάλιστα, σε όσες περιοχές ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος, το μέτρο θα ισχύσει από το προσεχές Σάββατο, 23 Οκτωβρίου.  

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των νέων περιστατικών ξεπερνάει σταθερά τις 30.000 ημερησίως, ενώ ο αντίστοιχος των θανάτων τους 900. Μέχρι στιγμής, μόλις το 31,7% του συνολικού πληθυσμού στη χώρα είναι πλήρως εμβολιασμένο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News