Κόσμος Παρασκευή 28/05/2021, 16:07
ΚΟΣΜΟΣ

Έψαχναν χασίς και βρήκαν παράνομο «ορυχείο» Bitcoin

Στην κεντρική Αγγλία

Έψαχναν χασίς και βρήκαν παράνομο «ορυχείο» Bitcoin

Σ’ ένα παράνομο «ορυχείο» Bitcoin, το οποίο έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα, «έπεσε» κατά λάθος η τοπική αστυνομία στο Σάνγουελ της κεντρικής Αγγλίας.

Οι αστυνοικοί πραγματοποιούσαν έρευνα σε μία μυστική τοποθεσία στη βιομηχανική περιοχή της πόλης, καθώς υποπτεύονταν ότι υπήρχε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης.

Αντί των ναρκωτικών όμως, οι τοπικές αρχές αντίκρυσαν ένα παράνομο «ορυχείο» Bitcoin, το οποίο αποτελούταν από τουλάχιστον 100 μονάδες υπολογιστή.

Banks of servers wired to the electricity

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του «ορυχείου», όχι μόνο δεν είχαν δηλώσει στις αρχές την δραστηριότητά τους, αλλά έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα από γειτονικά κτίρια.

«Υπήρχαν όλες οι ενδείξεις ότι θα βρίσκαμε ένα εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης» δήλωσε στο BBC η επικεφαλής αστυνομικός Τζένιφερ Γκρίφιν.

One of the computer servers

Όλοι οι υπολογιστές κατασχέθηκαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, δηλαδή η ηλεκτρονική παραγωγή των ψηφιακών νομισμάτων, απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ενδεικτικά, η αγορά των Bitcoins απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια 130,5 TWh. Την ίδια ώρα, η Αργεντινή των 45 εκατ. κατοίκων καταναλώνει ετησίως 125 TWh. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News