Κόσμος Παρασκευή 28/05/2021, 11:50
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Από 7 Ιουνίου ο εμβολιασμός παιδιών κατά της Covid-19

Γερμανία: Από 7 Ιουνίου ο εμβολιασμός παιδιών κατά της Covid-19

Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει τον εμβολιασμό κατά της Covid -19 σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω από τις 7 Ιουνίου, καθώς παλεύει να αφήσει πίσω της την πανδημάι. 

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει ξεκαθαρίσει ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα είναι εθελοντικός και δεν σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστά προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο σχολείο. 

Όπως είπε ύστερα από συνάντησής της με τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αναμένεται να λάβει έγκριση για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μέσα στις επόμενες ημέρες. 

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες συμπεριλαμβανομένων των παιδιών έως τα τέλη του καλοκαιριού» σημείωσε η κ. Μέρκελ. Πρόσθεσε δε ότι το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι έτοιμο για ενεργοποίηση στις αρχές Ιουλίου. 

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου θα πραγματοποιήσει εντός της ημέρας συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12 -15 ετών. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εγκρίνει το συγκεκριμένο σκεύασμα για εφήβους. 

Περίπου το 42% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 16% είναι πλήρως εμβολιασμένο. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News