Κόσμος Σάββατο 16/10/2021, 20:50
ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Στον τόπο της θανατηφόρας επίθεσης του Βρετανού βουλευτή

Τζόνσον: Στον τόπο της θανατηφόρας επίθεσης του Βρετανού βουλευτή

Έξω από την εκκλησία στην οποία μαχαιρώθηκε ο Βρετανός βουλευτής, David Amess, βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Ο σερ David Amess ήταν βουλευτής στον σχηματισμό των συντηρητικών, το κυβερνών κόμμα του Τζόνσον.

Η θανατηφόρα επίθεση, για την οποία έχει συλληφθεί ένας 25χρονος χωρίς να υπάρχει ακόμη ένδειξη για συνεργούς, συνέβη πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του Βρετανού βουλευτεί Jo Cox του Labour Party. Η δολοφονία αυτή είχε ήδη κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για την αύξηση της προστασίας των πολιτικών στη Βρετανία.

Όπως έγινε χτες γνωστό, ο σερ David Amess υπέκυψε στα πολλαπλά χτυπήματα με μαχίρι που δέχθηκε έξω από την εκκλησία στην ευρύτερη περιοχή του Έσσεξ κατά τη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους.

Αντιτρομοκρατική

Αρχά χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως η έρευνα σχετικά με την επίθεση πέρασε στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας. Σημερινή ανακοίνωση έκανε λόγο για πιθανή σύνδεση του δράση με τρομοκρατικά κίνητρα και σχέση με τον εξτρεμισμό. Στο σημείο της ανθρωποκτονίας βρέθηκε σήμερα εκτός από τον Μπόρις Τζόνσον και ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πρίτι Πατέλ.

«Στη μνήμη του σερ David Amess, έναν εξαίρετο βοιυλευτή και πολύ αγαπημένο συνάδελφο και φίλο», αναγράφεται στο σημείωμα που άφησε ο Βρετανός πρωθυπουργός στην ανθοδέσμη, την οποία άφησε στο σημείο. Μέσω twitter έδωσε τα συλλυπητήριά του στην γυναίκα, τα παιδιά και τους φίλους του David Amess.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News