Κόσμος Σάββατο 9/10/2021, 17:03
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Μπορούμε να κηρύξουμε ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο

«Εάν η αλιεία είναι ένας σημαντικός τομέας και προτεραιότητα για εμάς στη Μεσόγειο και υπάρχει τέτοια ανάγκη, θα γίνει», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Μπορούμε να κηρύξουμε ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η Άγκυρα μπορεί στον θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, τον οποίο αυθαιρέτως θεωρεί δική της υφαλοκρηπίδα, να κηρύξει και αποκλειστική οικονομική ζώνη, προς χάριν της αλιείας.

«Ενώ η κήρυξη υφαλοκρηπίδας είναι αρκετή για όλα τα πλούτη κάτω από τη θάλασσα, ιδιαίτερα για τους υδρογονάνθρακες, η κήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι σημαντική για την αλιεία», δήλωσε.

«Μπορούμε να το δηλώσουμε και στη Μεσόγειο. Εάν η αλιεία είναι ένας σημαντικός τομέας και προτεραιότητα για εμάς στη Μεσόγειο και υπάρχει τέτοια ανάγκη, θα γίνει», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Πρέπει να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, αλλά επειδή δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη στη Μεσόγειο, δεν έχει δηλωθεί αποκλειστική οικονομική ζώνη. Μπορεί όμως να γίνει», πρόσθεσε.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Anadolu Ajansi, Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News