Κόσμος Σάββατο 9/10/2021, 15:27
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμπελ Ειρήνης 2021 – Μαρία Ρέσα: «Το Facebook απειλεί τη δημοκρατία»

Δήλωσε ότι το Facebook αποτυγχάνει να προστατεύσει τους χρήστες από τη διάδοση του μίσους και της παραπληροφόρησης

Νόμπελ Ειρήνης 2021 – Μαρία Ρέσα: «Το Facebook απειλεί τη δημοκρατία»

Η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Ρέσα χαρακτήρισε το Facebook ως απειλή για τη δημοκρατία, αναφέροντας ότι αποτυγχάνει να προστατεύσει τους χρήστες από τη διάδοση του μίσους και της παραπληροφόρησης και τονίζοντας ότι έχει μεροληπτική στάση απέναντι στα γεγονότα.

Η βετεράνος δημοσιογράφος και επικεφαλής της ενημερωτικής ιστοσελίδας Rappler στις Φιλιππίνες, δήλωσε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters αφού κέρδισε το βραβείο, ότι οι αλγόριθμοι του Facebook «δίνουν προτεραιότητα στη διάδοση ψευδών ειδήσεων γεμάτα θυμό και μίσος έναντι όσων συμβαίνουν».

Το σχόλιό της έρχεται να προστεθεί σε ένα κύμα επικρίσεων κατά του Facebook, το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, αφότου η πρώην υπάλληλος της εταιρείας Φράνσις Χόγκεν την κατηγόρησε ότι βάζει το κέρδος πάνω από την ανάγκη αντιμετώπισης της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. Το Facebook από την πλευρά του αρνείται οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στις Φιλιππίνες δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με τις δηλώσεις της Ρέσα.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News