Κόσμος Σάββατο 9/10/2021, 15:58
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκστρατεία για παγκόσμια κατάργηση της θανατικής ποινής όταν αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.

Γαλλία: Εκστρατεία για παγκόσμια κατάργηση της θανατικής ποινής όταν αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.

Η Γαλλία πρόκειται να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την παγκόσμια κατάργηση της θανατικής ποινής, στο πλαίσιο της επερχόμενης προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Στο Παρίσι, θα λάβει χώρα συνέδριο όπου θα συναντηθούν ομάδες της κοινωνίας των πολιτών από χώρες όπου ισχύει η θανατική ποινή ή που έχει ανασταλεί, πρόσθεσε ο Μακρόν σε ομιλία του για την επέτειο των 40 χρόνων από την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Γαλλία.

Η Γαλλία, η οποία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο πρώτο μισό του 2022, θα συνεργαστεί επίσης με άλλα κράτη – μέλη προκειμένου να υπάρξει απόφαση από τα Ηνωμένα Έθνη να καταγράφουν οι χώρες τον ετήσιο αριθμό των ατόμων που τους επιβλήθηκε η θανατική ποινή καθώς και των εκτελέσεων που έγιναν, σημείωσε.

Ο Μακρόν πραγματοποίησε την ομιλία του δίπλα στον Ρομπέρ Μπαντιντέρ, υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μιτεράν, ο οποίος οδήγησε το ζήτημα της κατάργησης της θανατικής ποινής στο γαλλικό κοινοβούλιο το 1981.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News