Κόσμος Δευτέρα 4/10/2021, 14:47
ΚΟΣΜΟΣ

Η τραπεζικός της Merrill Lynch που αποφάσισε να γίνει DJ

Η τραπεζικός της Merrill Lynch που αποφάσισε να γίνει DJ

Παρότι είχε εξασφαλίσει μία θέση που για πολλούς θα ήταν η «δουλειά των ονείρων» τους, η Anne-Kathrin Oelmann αποφάσισε να διακόψει μόνιμα την πορεία της ως τραπεζικός στην Merrill Lynch και να γίνει DJ. Η γνωστή ως Djane Annie O έχει ολοκληρώσει τις σπουδές τις σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια για χρηματοοικονομικές σπουδές στη Γερμανία, το WHU, και κατάφερε να εξασφαλίσει την πρακτική της στην Merril Lynch στο Λονδίνο, από την οποία της προσφέρθηκε μόνιμη θέση εργασίας.

«Περιτριγυριζόμουν από εξαιρετικά ταλαντούχους, έξυπνους και φιλόδοξους φοιτητές και υπήρχαν πολλές απαιτήσεις από εμάς στην προετοιμασία για μία επιτυχημένη καριέρα – δεν ήταν εύκολο να διατηρήσει κανείς τους ρυθμούς του. Εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι ότι ήμουν στα πρόθυρα να καταρρεύσω μία ή δύο φορές σε εκείνη την περίοδο», δήλωσε η Oelmann, ανατρέχοντας στα φοιτητικά της χρόνια.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι οδηγούμενη από τον ανταγωνισμό και τη θέλησή της να γίνεται συνεχώς καλύτερη, χάρηκε όταν της δόθηκε η επαγγελματική ευκαιρία στην Merrill Lynch. «Μου άρεσε εκεί. Εκ των υστέρων, νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο το Λονδίνο από την Merrill Lynch. Αλλά ήμουν περήφανη που δέχθηκα μία σπουδαία επαγγελματική πρόταση μετά από όλη την προσπάθεια που κατέβαλλα», δήλωσε η ίδια.

Σε ηλικία 22 ετών, δούλευε ως τραπεζικός στο Λονδίνο με αρχικό μισθό στα περίπου 120.000 δολάρια. Έπειτα, όμως, από μόλις μερικές εβδομάδες δουλειάς, η ίδια άρχισε να νιώθει πως έχανε τον εαυτό της και πως είχε εξανλτηθεί.

Παραίτηση

«Ένιωθα καταπιεσμένη. Το πρωί δεν είχα καμία διάθεση να πάω στην τράπεζα και ένιωθα συνεχώς σαν να αργούσε να τελειώσει η μέρα. Σήμερα, δικαιολογώ την εμπειρία, λέγοντας στον εαυτό μου ότι με απασχολούσε μόνο η επιτυχία, αλλά στην πραγματικότητα, υποσυνείδητα, συνέβαινε κάτι εντελώς διαφορετικό. Έμαθα περισσότερα για τον κόσμο και είδα άλλες αξίες, άλλους τρόπους ζωής», δήλωσε η Anne-Kathrin Oelmann.

Στην μεταβολή βοήθησε μία σειρά εμπειριών, όπως η περίοδος που έκανε πρακτικές μέσω Erasmus σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, ένα μεγάλο ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία, όπου γνώρισε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και νέους ανθρώπους, οι βόλτες στο Λονδίνο και όσα είχε να της προσφέρει η πόλη. Ξεκίνησε επομένως να συνδυάζει την καριέρα της στην τράπεζα με την έντονη νυχτερινή ζωή. Με τους επτά συγκατοίκους της έβγαινε συχνά μετά από το 12ωρο περίπου ωράριό της. Ωστόσο, η καθημερινότητά της έγινε εξαιρετικά απαιτητική και μετά από έξι μήνες στη δουλειά παραιτήθηκε.

Χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, άρχισε να μαθαίνει ντραμς και μετά από μερικούς μήνες μπήκε σε μπάντα, η οποία έγινε και «ο στόχος της ζωής της», όπως δηλώνει η ίδια.Παράλληλα την ίδια περίοδο, άρχισε να αναλαμβάνει δουλειές ως DJ, ωστόσο η πορεία της σε αυτό τον κλάδο δεν ήταν πολύ πετυχημένη. Έπειτα από μήνες εσωτερικής αναζήτησης, δεχόμενη δουλειές στον τραπεζικό τομέα και αλλού, ώστε να έχει λίγα χρήματα, και μετά από αλλεπάλληλες παραιτήσεις, η καριέρα της ως DJ πήρε ανοδική πορεία.

«Η δουλειά μου αναβλύζει από τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες μου, όχι το αντίστροφο. Είναι αυτό που κάνω, αλλά δεν χαρακτηρίζει το «είναι» μου. Είμαι η Annie και εάν οι ανάγκες μου αλλάξουν, τότε μπορεί να αλλάξει και η δουλειά μου», δηλώνει η ίδια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News