Κόσμος Κυριακή 3/10/2021, 23:03
ΚΟΣΜΟΣ

EgyptΑir: Πρώτη πτήση στο Τελ Αβιβ από το 1979

EgyptΑir: Πρώτη πτήση στο Τελ Αβιβ από το 1979

Την πρώτη απευθείας πτήση πραγματοποίησε ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, η EgyptΑir, στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ. Η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή, αφού επρόκειτο για την πρώτη πτήση από την σύναψη της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου το 1979.

Όπως ανέφερε και ο αιγυπτιακός τύπος, από τη δεκαετία του 1980 οι πτήσεις μεταξύ Ισραήλ και Καΐρου εκτελούνταν μέσω της αεροπορικής εταιρείας Air Sinai, θυγατρικής της EgyptAir, η οποία όμως πραγματοποιούσε πτήσεις με αεροσκάφη χωρίς σημαία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεών της, η EgyptAir θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από το Κάιρο στο Τελ Αβίβ, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή πτήση πραγματοποιήθηκε σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο, συναντώντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας.

Επρόκειτο επίσης για την πρώτη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο από το 2011, όπου μάλιστα ο Μπένετ είχε δηλώσει ότι ο ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή είναι σημαντικός και ότι μετά από τέσσερις δεκαετίες, η ειρηνευτική συνθήκη Αιγύπτου-Ισραήλ παραμένει ακρογωνιαίος λίθος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News