Κόσμος Δευτέρα 4/10/2021, 11:59
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο στρατός «ανέλαβε δράση» στη διανομή καυσίμων

Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματική, ότι η κρίση στα καύσιμα έχει να κάνει με το Brexit

Βρετανία: Ο στρατός «ανέλαβε δράση» στη διανομή καυσίμων

Σε αποθήκες με καύσιμα της ΒΡ στη Βρετανία αφήχθησαν στρατιωτικές δυνάμεις σήμερα Δευτέρα πρωί, μετά την εντολή της κυβέρνησης να βοηθήσουν οι ένοπλες δυνάμεις στη διανομή καυσίμων, όπως αναφέρει το Reuters, μετά τις σκηνές χάους που δημιουργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η έλλειψη οδηγών για βαρέα οχήματα προκάλεσε ελλείψεις στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν απίστευτες ουρές στα πρατήρια, ενώ πολλοί Βρετανοί αγόραζαν καύσιμα ακόμη και με μπουκάλια νερού.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζόνσον φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας με φόντο τα κλειστά βενζινάδικα

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι οι επιπλέον οδηγοί επιστρατεύθηκαν ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης. «Η κατάσταση βελτιώνεται τώρα, νομίζω ότι κάθε μέρα εδώ και μια εβδομάδα γίνεται καλύτερη και καθώς η ζήτηση επανέρχεται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, υπάρχουν προσδοκίες είναι ότι τα πράγματα θα λυθούν από μόνα τους», τόνισε ο Ρίσι Σουνάκ.

Από την άλλη, δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters, ανέφεραν ότι τουλάχιστον δώδεκα βενζινάδικα παραμένουν κλειστά σε όλο το Λονδίνο.

Η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης δήλωσε ότι περί του 22% των πρατηρίων καυσίμων στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά της χώρας ήταν ακόμα χωρίς καύσιμα. Από τη μεριά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης, Γκόρντον Μπάλμερ, δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν από μία εβδομάδα έως 10 ημέρες για να επανέλθουν τα αποθέματα στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματική, ότι η κρίση στα καύσιμα έχει να κάνει με το Brexit και αντιθέτως υποδεικνύει την έλλειψη σε φορτηγά και οδηγούς ένα φαινόμενο που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Κρίση καυσίμων στη Βρετανία: «Μη γεμίζετε άδεια μπουκάλια νερού με βενζίνη»

Οι οδηγοί δεν είναι θέμα μόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πανευρωπαϊκό και ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων πρόβλημα», υπογράμμισε ο Σουνάκ. «Θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν ότι ως κυβέρνηση κάνουμε ότι μπορούμε για να περιορίσουμε ορισμένες από αυτές τις προκλήσεις».

Την ίδια ώρα εν μέσω της κρίσης με τα καύσιμα, οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν επανειλημμένα ότι η έλλειψη εργατικού δυναμικού στα σφαγεία, θα μπορούσε να δημιουργήσει πλεόνασμα περισσότερων από 100.000 χοίρων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News