Κόσμος Σάββατο 5/12/2020, 14:45
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Kαθολικό lockdown το Σαββατοκύριακο

Taksim Square is seen during a nation-wide weekend curfew which was imposed to prevent the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in central Istanbul, Turkey December 5, 2020. Picture taken with a drone. REUTERS/Murad Sezer

Σε ισχύ αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο lockdown στην Τουρκία από την εποχή του πρώτου κύματος της πανδημίας, καθώς τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και των θανάτων έχει «χτυπήσει» ρεκόρ.

Μέσα σε ένα 24ωρο ανακοινώθηκαν 32.736 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ο υψηλότερος αριθμός από την εποχή έναρξης της πανδημίας, τον Μάρτιο. Παράλληλα, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 193 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 14.059.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με άδειες πλατείες και δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα Άγκυρα και τη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι οι περισσότεροι πολίτες υπακούν στις οδηγίες για lockdown.

H Τουρκία ανέρχεται πλέον στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Money Review