Κόσμος Παρασκευή 4/12/2020, 14:07
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο GlaxoSmithKline: Ισχυρή ανοσοαπόκριση δείχνουν οι πρώτες δοκιμές

Εμβόλιο GlaxoSmithKline: Ισχυρή ανοσοαπόκριση δείχνουν οι πρώτες δοκιμές

Στο στάδιο των προχωρημένων δοκιμών περνάει ακόμη ένα project ανάπτυξης εμβολίου Covid-19 με την υποστήριξη της GlaxoSmithKline, καθώς τα αποτελέσματα των πρώτων μελετών έδειξαν υψηλή ανοσοαπόκριση. Η κινεζική Sichuan Clover Biopharmaceuticals ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο καταπολέμησης του κορωνοϊού αποδεικνύεται ασφαλές σε μελέτη 150 ενηλίκων και συμμετεχόντων τρίτης ηλικίας. Το εμβόλιο χρησιμοποιεί ανοσοενισχυτικούς παράγοντες από την Glaxo και την Dynavax Technologies.

To πειραματικό εμβόλιο είναι μεταξύ των δεκάδων projects εμβολίου Covid-19 που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά τον κόσμο και βρίσκεται αρκετά στάδια πιο πίσω σε σύγκριση με τα αντίστοιχα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Το εμβόλιο Clover επιδεικνύει μακροπρόθεσμη σταθερότητα σε θερμοκρασία ψυγείου, γεγονός που θα επιτρέψει την ευρεία χρήση του, και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αναφέρει ο Ρίτσαρντ Χάτσετ, επικεφαλής της Συμμαχίας Καινοτομιών Επιδημιολογικής Ετοιμότητας.

Ένας από τους στόχους είναι η παρασκευή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου παγκοσμίως μέσω της πρωτοβουλίας Covax, καθώς και η ισότιμη διανομή τους σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό, πρόσθεσε ο κ. Χάτσετ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News