Κόσμος Δευτέρα 30/08/2021, 07:29
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση καταστροφής η Λουιζιάνα – Ολικό μπλακ άουτ στη Ν. Ορλεάνη

Σε κατάσταση καταστροφής η Λουιζιάνα – Ολικό μπλακ άουτ στη Ν. Ορλεάνη

Σε κατάσταση καταστροφής κήρυξε τη Λουιζιάνα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προκειμένου να διευκολυνθεί η αποδέσμευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων και άλλων πόρων για τη στήριξη της πολιτείας, που βίωσε το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα. 

Χωρίς ρεύμα παραμένει η Νέα Ορλεάνη από το απόγευμα της Κυριακής. Η εταιρεία Entergy «επιβεβαίωσε ότι η Νέα Ορλεάνη έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση», ανέφερε μέσω Twitter η NOLA Ready, υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, επιφορτισμένη με την προετοιμασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. «Η μόνη ηλεκτροδότηση στην πόλη προέρχεται από γεννήτριες», πρόσθεσε.

Οι αρχές στη Λουιζιάνα εξάλλου ανακοίνωσαν έναν θάνατο που οφειλόταν στον τυφώνα Άιντα, καθώς ένας άνθρωπος χτυπήθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), μέρος του συστήματος της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, υποβάθμισε τον τυφώνω Άιντα στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κατηγορίας Σαφίρ-Σίμσον, προειδοποιώντας όμως πως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε τομείς της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

Σύμφωνα με το NHC, ο τυφώνας βρισκόταν πριν από λίγο 65 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, με ανέμους ταχύτητας ως και 165 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Η Άιντα αναμένεται να εξασθενίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, αλλά θα παραμείνει τυφώνας για αρκετές ώρες ακόμη, πρόσθεσε. Θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS