Κόσμος Κυριακή 29/08/2021, 09:32
ΚΟΣΜΟΣ

Η Λουιζιάνα οχυρώνεται εν όψει του τυφώνα Άιντα

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να εξελιχθεί στο χειρότερο πλήγμα για την πολιτεία από το 1850, προειδοποίησε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα

Η Λουιζιάνα οχυρώνεται εν όψει του τυφώνα Άιντα

Σε συναγερμό έχουn τεθεί οι αρχές της Λουιζιάνα, καθώς ο τυφώνας Άιντα αναμένεται να προσεγγίσει στις ακτές των ΗΠΑ σήμερα ως μία «ακραία επικίνδυνη» καταιγίδα κατηγορίας 4, που μπορεί να πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής στην πολιτεία, η οποία δοκιμάζεται την ίδια ώρα απο μία έξαρση της πανδημίας.

Ο τυφώνας Άιντα ενισχύθηκε χθες, γρηγορότερα από ότι ανέμεναν οι αξιωματούχοι. Κάτοικοι της Ακτής του Κόλπου απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και επιχειρήσεις έκλεισαν.

Η Λουιζιάνα οχυρώνεται εν όψει του τυφώνα Άιντα-1
Φωτ. Reuters

 

Η Νότια Λουιζιάνα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τις συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα Λάουρα πριν από ένα χρόνο. Η Λουιζιάνα καταγράφει επιπλέον τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Μπελ Έντουαρτς δήλωσε ότι οι άνεμοι του τυφώνα Άιντα θα είναι ισχυροί και θα πλήξουν μία περιοχή 300 μιλίων. Προειδοποίησε ακόμη πως το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να εξελιχθεί στο χειρότερο πλήγμα για την πολιτεία από το 1850. Η Λουιζιάνα δέχθηκε ένα καταστροφικό πλήγμα πριν από 16 χρόνια από τον τυφώνα Κατρίνα.

Ο ίδιος ανέφερε πως η πολιτεία δεν προγραμματίζει την εκκένωση των νοσοκομείων που δέχονται πιέσεις από τις εισαγωγές των ασθενών που νοσούν λόγω κορωνοϊού. Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν πάνω από 3.400 νέα κρούσματα, ενώ περίπου 2.700 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News