Κόσμος Κυριακή 29/08/2021, 16:57
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Εξετάζει το ενδεχόμενο ανάμιξης των εμβολίων

Ιαπωνία: Εξετάζει το ενδεχόμενο ανάμιξης των εμβολίων

Το ενδεχόμενο ανάμιξης των εμβολίων κατά της Covid-19 της AstraZeneca, με εκείνα που έχουν παρασκευασθεί από άλλες φαρμακοβιοημηχανίες, δήλωσε ότι εξετάζει η Ιαπωνία διά στόματος του υπουργού που είναι αρμόδιος για τα εμβόλια, σε μια προσπάθεια του Τόκιο να επιταχύνει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Η Ιαπωνία, η οποία αρχικώς ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και Moderna, ενέκρινε αυτό της AstraZeneca τον περασμένο μήνα, εξασφαλίζοντας δύο εκατομμύρια δόσεις.

«Ζήτησα από το υπουργείο Υγείας να εκφέρει γνώμη σχετικά με τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για την πρώτη δόση και της Pfizer για τη δεύτερη, ή του AstraZeneca στην πρώτη και της Moderna στη δεύτερη», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού Τάρο Κόνο, στο τηλεοπτικό δίκτυο, Fuji.

Όπως προσέθεσε, η ανάμειξη αυτή θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία του εμβολιασμού συντομεύοντας τα διαστήματα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca. Οι δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca χορηγούνται σε διάστημα οκτώ εβδομάδων, μεγαλύτερο από ό, τι σε σχέση με τα άλλα εμβόλια.

Η ασιατική χώρα αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα της πανδημίας, με τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνάει τα 25.000 αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ιαπωνία είναι μικρότερο σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Έχει εμβολιασθεί το 54% του πληθυσμού της με τουλάχιστον μία δόση και πλήρως το 43%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Fuji

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News