Κόσμος Σάββατο 28/08/2021, 15:41
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ιαπωνία: Δύο νεκροί από το εμβόλιο της Moderna

Το Τόκιο ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna

Ιαπωνία: Δύο νεκροί από το εμβόλιο της Moderna

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία μετά τη λήψη του εμβολίου κατά της Covid-19 της Moderna, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα Σάββατο. Στην ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια ήταν ανάμεσα σε αυτά που βρέθηκαν μολυσματικές ουσίες και ανακλήθηκαν.

Οι άνδρες ηλικίας κοντά στα 30, απεβίωσαν τον Αύγουστο λίγες ημέρες από τη λήψη των δεύτερων δόσεων του εμβολίου της Moderna, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Και οι δύο εμβολιασμένοι είχαν κάνει από μια δόση από τις τρεις παρτίδες εμβολίων που ανακλήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, ενώ τα αίτια των θανάτων εξακολουθούν να διερευνώνται.

Το Τόκιο ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna, οι οποίες είχαν αποσταλεί σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την Ιαπωνία, περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Takeda Pharmaceutical, έλαβε αναφορές για μολυσματικές προσμείξεις σε ορισμένα φιαλίδια.

Από τη μεριά τους η ιαπωνική κυβέρνηση και η Moderna, δήλωσαν ότι δεν είχαν εντοπιστεί ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας και ότι η αναστολή της χρήσης των δόσεων έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK ο οποίος επικαλείται πηγές του υπουργείου Υγείας, οι μολυσματικές ουσίες πιστεύεται ότι είναι μεταλλικά σωματίδια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News