Κόσμος Τετάρτη 11/08/2021, 13:41
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Βρετανός συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Γερμανία: Βρετανός συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Στη σύλληψη ενός Βρετανού, που εργαζόταν στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο και ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας, προχώρησε η γερμανική αστυνομία. Σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή εντός της ημέρας, αφού προηγουμένως έγιναν έρευνες στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας, ο άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως «Ντέιβιντ Σ.», φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών» τουλάχιστον σε μία περίπτωση έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία». Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο συλληφθείς φέρεται πως έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή των πληροφοριών.

Η βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και σε μικρή απόσταση από τη ρωσική πρεσβεία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό της είδησης, ενώ η ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές σχετικά με την υπόθεση στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε την είδηση.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News