Κόσμος Τετάρτη 11/08/2021, 11:36
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: «Περίπου 83% αποτελεσματικό» κατά της μετάλλαξης Δέλτα το Sputnik V

Μόσχα: «Περίπου 83% αποτελεσματικό» κατά της μετάλλαξης Δέλτα το Sputnik V

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού είναι περίπου 83% αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα, ποσοστό χαμηλότερο απ’ ό,τι αρχικά πιστευόταν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο.

Οι αρχές απέδωσαν την αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και στην απροθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στη Ρωσία.

Οι παρασκευαστές του εμβολίου είχαν ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι το Sputnik V είναι περίπου 90% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα.

«Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα ειναι περίπου 83%», δήλωσε ο Μουράσκο, οπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια πως το Sputnik V είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εναντίον όλων των στελεχών του κορωνοϊού.

Η Ρωσία έχει δώσει έγκριση σε τέσσερα εμβόλια εγχώριας παραγωγής και έχει καταγράψει σχεδόν 6,5 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News