Κόσμος Πέμπτη 3/12/2020, 23:06
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ιταλία: Νέα μέτρα για τις γιορτές

Ιταλία: Νέα μέτρα για τις γιορτές

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά την περίοδο των γιορτών ανακοίνωσε και επίσημα ο Ιταλός πρωθυουργός Τζουζέπε Κόντε σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη το διάστημα από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, ενώ τα Χριστούγεννα, στις 26 Δεκεμβρίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Ιταλοί θα πρέπει να παραμείνουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ την Πρωτοχρονιά θα διαρκέσει περισσότερο, και θα λήξει στις 7 το πρωί. Απαγορεύονται και οι υπαίθριες συναυλίες και γιορτές.

Τα εστιατόρια θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπως και τα καφέ, καθ΄όλη την περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύεται κάθε είδους δείπνο, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τους συμπατριώτες του να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μέσα στο σπίτι, μόνον με τα πρόσωπα με τα οποία μοιράζονται την ίδια στέγη.

Τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να ευνοηθεί η αγορά των δώρων και να αποφευχθεί, συγχρόνως, η πολυκοσμία.

Αναφορικά με την εκπαίδευση, τα λύκεια στην Ιταλία θα ξανανοίξουν με επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News