Κόσμος Δευτέρα 19/10/2020, 09:17
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ενισχύονται τα μέτρα στην Ιταλία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Νέα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, η τηλεργασία θα αυξηθεί μέχρι και το 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης. Τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και σε κάθε τραπέζι δεν θα κάθονται πάνω από έξι πελάτες, ενώ οι Ιταλοί θα μπορούν να είναι όρθιοι μέχρι τις έξι το απόγευμα και καθιστοί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Επίσης, οι δήμαρχοι θα μπορούν να κλείνουν οδούς και πλατείες όπου υπάρχει συνωστισμός μετά τις 9 το βράδυ. Οι αίθουσες στοιχημάτων θα κλείνουν, επίσης, την ίδια ώρα.

Τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με φυσική παρουσία των μαθητών. Στα λύκεια, οι μαθητές θα μπαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα μια ώρα αργότερα: στις 9 το πρωί και όχι στις 8, όπως γινόταν έως τώρα. Παράλληλα, όπου είναι δυνατόν θα ξεκινήσουν και απογευματινά μαθήματα.

Επιπλέον απαγορεύονται οι φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων που οδηγούν σε μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν έλεγχοι για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε όλα τα γυμναστήρια της χώρας.

«Η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες που θα πληγούν οικονομικά από τα νέα μέτρα. Η στρατηγική μας δεν είναι ίδια με εκείνη της άνοιξης. Τους περασμένους μήνες αυξήσαμε το νοσηλευτικό προσωπικό και διπλασιάσαμε τις θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Κάθε μέρα παράγουμε, πλέον, είκοσι εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες» ανέφερε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Επισήμανε παράλληλα πως «πρέπει να αποφύγουμε νέο γενικό lockdown, διότι θα ήταν τεράστιο πλήγμα για την οικονομία».

Χθες ανακοινώθηκε πως το περασμένο 24ωρο εντοπίστηκαν 11.705 κρούσματα στην Ιταλία και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία 36.543 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News