Κόσμος Κυριακή 18/07/2021, 20:56
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ανακαλεί πρεσβευτή και διπλωμάτες από το Ισλαμαμπάντ

«Μετά την απαγωγή της κόρης» του Αφγανού αντιπροσώπου στο Πακιστάν και «εφόσον δεν έχουν εξαλειφθεί οι απειλές για την ασφάλειά τους»

Αφγανιστάν: Ανακαλεί πρεσβευτή και διπλωμάτες από το Ισλαμαμπάντ

To Αφγανιστάν ανακάλεσε την Κυριακή τον πρεσβευτή του και άλλους ανώτερους διπλωμάτες που υπηρετούν στο Ισλαμαμπάντ, «μετά την απαγωγή της κόρης» του αντιπροσώπου του στο Πακιστάν και «εφόσον δεν έχουν εξαλειφθεί οι απειλές για την ασφάλειά τους», όπως ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αφγανικό υπουργείο κάλεσε το Σάββατο τον Πακιστανό πρεσβευτή στην Καμπούλ και επέδωσε «έντονη διαμαρτυρία» μετά την «απαγωγή για αρκετές ώρες» την Παρασκευή από αγνώστους της Σιλσίλα Ακιχίλ, της κόρης του πρεσβευτή του στο Ισλαμαμπάντ, Νατζιμπουλάχ Αλιχίλ. Οι δράστες την άφησαν με τραύματα και σημάδια από σχοινί.

«Η αφγανική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και ανώτερους διπλωμάτες στην Καμπούλ μέχρι να εξαλειφθούν οι απειλές για την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης και της τιμωρίας των δραστών», αναφέρει η ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αφγανική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πακιστάν στο εγγύς μέλλον για να αξιολογήσει και να εξετάσει αυτά τα θέματα. Υπό το φως των συμπερασμάτων τους, ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα», τονίζεται.

Επιπλέον, το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την ασφάλεια του πρεσβευτή και ξεκίνησε έρευνα για να βρει τους ενόχους αυτής της απαγωγής.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News