Κόσμος Κυριακή 4/07/2021, 13:23
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνδυνος (;) για ελλείψεις στα πλαστικά γάντια 

Κίνδυνος (;) για ελλείψεις στα πλαστικά γάντια 

Το ενδεχόμενο να υπάρξει έλλειψη στα πλαστικά γάντια, ένα προϊόν που μαζί με τις μάσκες αναδείχθηκαν ως «πρώτης» γραμμής για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού, είναι ορατό, όπως προειδοποιούν οι εταιρείες που τα παρασκευάζουν στη Μαλαισία. 

Οι εταιρείες αυτές και συγκεκριμένα εκείνες οι οποίες έχουν μονάδες στην πολιτεία Σελανγκόρ, απηύθυναν έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας να τις εξαιρέσει από τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ούτως ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, ειδάλλως είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κενά στην προσφορά των πλαστικών γαντιών. 

Η ένωση κατασκευαστών γαντιών από καουτσούκ, επιδιώκει συνάντηση με το υπουργείο Εμπορίου, καθώς όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης Margma Σ. Σανμουγκάν, καθώς το 58% όλων των γαντιών που παράγονται στη χώρα προέρχονται από τα φυτά καουτσούκ στην πολιτεία Σελανγκόρ.

Τα μέλη της ένωσης Margma παράγουν και εξάγουν γάντια σε 195 χώρες, εξυπηρετώντας το 67% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Η παγκόσμια ζήτηση για ιατρικά γάντια αναμένεται να παραμείνει στα 420 δισεκατομμύρια κομμάτια το 2021 και να αυξηθεί κατά 15% με 20% το 2022, σύμφωνα με την ένωση.

Η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρότερα μέτρα πολιτεία Σελανγκόρ -την πιο βιομηχανοποιημένη πολιτεία- και στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία παρά το εθνικό lockdown.

«Οι πελάτες από όλο τον κόσμο μας καλούν έχοντας μεγάλη ανησυχία για μια δυνητική  έλλειψη στην παραγωγή  και στην παράδοση γαντιών», τονίζει ο Σανμουγκάν. Το lockdown έχει μεγαλώσει τους χρόνους παράδοσης και η «το ενισχυμένο μέτρο του ελέγχου για τις μετακινήσεις θα προκαλέσει περαιτέρω εμπόδια στην αλυσίδα εφοδιασμού», συμπληρώνει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News