Κόσμος Παρασκευή 2/07/2021, 08:46
ΚΟΣΜΟΣ

Δέλτα: Αποτελεσματικό και το μονοδoσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Δέλτα: Αποτελεσματικό και το μονοδoσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα αποδεικνύεται το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Το εμβόλιο παρέχει διαρκή και ευρεία προστασία έναντι της παραλλαγής, καθώς παράγει ισχυρά αντισώματα, τα οποία μπορούν να αδρανοποιήσουν τον ιό. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την J&J, η ανοσία διαρκεί τουλάχιστον για οκτώ μήνες και αφορά όλες τις γνωστές μέχρι στιγμής μεταλλάξεις και παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα

Η τελευταία, εξάλλου, είναι αυτή που προκαλεί τον περισσότερο φόβο στους επιστήμονες, καθώς σε αρκετές χώρες αποτελεί τον No.1 κίνδυνο. 

«Είμαστε πολύ πολύ χαρούμενοι, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη δόση αυτή την στιγμή. Είμαστε προστατευμένοι εναντίον όλων των διαφορετικών στελεχών του ιού» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της J&J.

Κατά τον ίδιο, το μονοδσικό εμβόλιο μπορεί να αδρανοποιήσει την παραλλαγή Δέλτα σε διάστημα 29 ημερών, με το ποσοστό ανοσοαπόκρισης να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. 

Δεν απέκλεισε πάντως, το ενδεχόμενο ανάγκης και δεύτερης δόσης σε βάθος ενός χρόνου από την πρώτη δόση. «Και να χρειαστεί επιπλέον δόση, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τη σύνθεση» έσπευσε να προσθέσει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Δέλτα είναι και τα υπόλοιπα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή των Pfizer – BioNTech, Moderna και AstraZeneca.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News