Κόσμος Τρίτη 8/06/2021, 13:28
ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα στηρίξει τον Τραμπ στην καταγγελία για βιασμό

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα στηρίξει τον Τραμπ στην καταγγελία για βιασμό

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα συνεχίσει την υπεράσπιση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αγωγή δυσφήμισης που έχει καταθέσει εναντίον του δημοσιογράφος, η οποία και έχει καταγγείλει πως τη βίασε τη δεκαετία του 1990. 

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα αλλάξει τη θέση του στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι έχει πλέον περάσει στην εποχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν. 

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 2019 όταν η Τζιν Κάρολ, αρθρογράφος του περιοδικού Elle, έγραψε σε άρθρο της στο New York Magazine πως στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Τραμπ την έσπρωξε με τη βία σε ένα δοκιμαστήριο ρούχων στο Bergdorf Goodman της Νέας Υόρκης, όπου και την κακοποίησε. Ο Τραμπ απάντησε τότε: «Πρώτον, δεν είναι ο τύπος μου. Δεύτερον, δεν συνέβη ποτέ». Μετά την άρνησή του ότι την βίασε, εκείνη τον μήνυσε για διάδοση ψευδούς είδησης, που πλήττει τη φήμη της. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης παρενέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τραμπ δρούσε στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως προέδρου όταν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της δημοσιογράφου. Μάλιστα ζήτησε να θεωρηθεί η αμερικανική κυβέρνηση ως εναγόμενος, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. 

Ο Τζο Μπάιντεν είχε επικρίνει τότε τον χειρισμό της υπόθεσης από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο είχε αφήσει επίσης να εννοηθεί πως δεν θα παρέμβει ο ίδιος στο υπουργείο για να αλλάξει θέση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News