Κόσμος Κυριακή 16/05/2021, 14:09
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: 7η ημέρα βομβαρδισμών – Νεκρά τουλάχιστον 52 παδιά

Νέα βομβαρδισμοί το πρωί της Κυριακής

Γάζα: 7η ημέρα βομβαρδισμών – Νεκρά τουλάχιστον 52 παδιά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής να σκοτωθούν ακόμη 33 άτομα, ανάμεσα στα οποία και 13 παιδιά.

Οι βομβαρδισμοί, οι οποίοι σύμφωνα με το Τελ Αβίβ στοχεύουν τα υπόγεια τούνελ των ανταρτών της Χαμάς, έπληξαν κατοικίες στο κέντρο της πολύπαθους Γάζας.

Ως αντίποινα, Παλαιστίνοι εκτόξευσαν ρουκέτες προς την ισραηλινή πλευρά των συνόρων, δίνοντας συνέχεια στις κλιμακούμενες εχθροπραξίας, οι οποίες εξελίσσονται για 7η διαδοχική ημέρα.

Μέχρι στιγμής, από την εμπόλεμη κατάσταση, έχουν χάσει τη ζωή τους 181 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους και 52 παιδιά, καθώς και 10 Ισραηλινοί, ανάμεσα στους οποίους και δύο ανήλικοι. 

Γάζα: 7η ημέρα βομβαρδισμών – Νεκρά τουλάχιστον 52 παδιά-1

Ενόσω απουσιάζει η οποιαδήποτε ένδειξη αποκλιμάκωσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εντός της ημέρας για να αποτιμήσει την κατάσταση.

Χθες, στο μεταξύ, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα 12όροφο κτίριο, στο οποίο στεγάζονταν οι τοπικές εγκαταστάσεις των πρακτορείων Associated Press και Al Jazeera. 

Γάζα: 7η ημέρα βομβαρδισμών – Νεκρά τουλάχιστον 52 παδιά-2

Επισήμως, το Τελ Αβίβ εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο αντάρτες και μαχητές της Χαμάς, με το AP να ζητάει τη δημοσίευση των σχετικών αποδείξεων. 

Γάζα: 7η ημέρα βομβαρδισμών – Νεκρά τουλάχιστον 52 παδιά-3

Πέραν της Γάζας, συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα και στην -κατεχόμενη από το Ισραήλ- Δυτική Όχθη, με τουλάχιστον 15 Παλαιστινίους να έχουν σκοτωθεί έως την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κλιμάκωση της βίας στην περιοχή αποτέλεσε την κορύφωση μιας υποβόσκουσας έντασης, η οποία ξεκίνησε από τον πρόσφατο εκδιωγμό Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News