Κόσμος Κυριακή 2/05/2021, 15:45
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τζόνσον: Πολλά ερωτηματικά γύρω από τα προσωπικά του έξοδα

φωτ. REUTERS

Aντιμέτωπος με περισσότερες καταγγελίες σε σχέση με τις δαπάνες που έκανε για την ανακαίνιση του διαμερίσματός του και τη φροντίδα του γιου του, βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καταγγελίες τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών τις απέρριψε ως αβάσιμο κουτσομπολιό.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει πως το συνολικό κόστος των εργασιών στο σπίτι του ανήλθε σε περίπου 200.000 λίρες (276.000 δολάρια) και ότι το ένα τιμολόγιο το διευθέτησε απευθείας ένας χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος, μια παροχή σε είδος, που θα έπρεπε να έχει δηλωθεί στις φορολογικές αρχές.

Επίσης, αναφέρεται ότι από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος ζητήθηκε να πληρώσει για την νταντά του μικρότερου γιου του Τζόνσον, Ουίλφρεντ.

«Δεν με πειράζει να πληρώνω για φυλλάδια όμως αγανακτώ να μου ζητείται να πληρώσω, προκειμένου, στην κυριολεξία, να καθαρίσει κάποιος τα οπίσθια του μωρού του πρωθυπουργού», λέει ο χορηγός, που δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το Συντηρητικό Κόμμα και το γραφείο του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ απέφυγε να απαντήσει ευθέως ποιος αρχικά πλήρωσε για την ανακαίνιση και είπε ότι δεν έχει «καμία ιδέα» εάν ζητήθηκε από κάποιον χορηγό να πληρώσει για τη φροντίδα του παιδιού του Βρετανού πρωθυπουργού.

Τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον υπήρξε «ξεκάθαρος» σχετικά με τα έξοδα της ανακαίνισης του διαμερίσματος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Money Review