Κόσμος Παρασκευή 30/04/2021, 07:37
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο Ισραήλ – ποδοπατήθηκαν σε φεστιβάλ

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο Ισραήλ – ποδοπατήθηκαν σε φεστιβάλ

Δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους καθώς ποδοπατήθηκαν εν μέσω μεγάλου συνωστισμού σε θρησκευτικό φεστιβάλ στο βορειοανατολικό Ισραήλ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 44, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τους τραυματίες, που υπολογίζονται γύρω στους 150. 

Ο πρωθυπουργός Μπενιάμιν Νετανιάχου μίλησε για μία «βαριά τραγωδία», λέγοντας ότι προσεύχεται για τα θύματα. 

Το φεστιβάλ Lag B’Omer στους πρόποδες του Όρους Μερόν είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα αφότου ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Δεκάδες χιλιάδες άτομα παρευρέθηκαν, παρά τις ανησυχίες για τη διασπορά του ιού. 

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για κατάρρευση κάποιας κατασκευής, όμως οι αρχές τελικά απέδωσαν την τραγωδία στο ποδοπάτημα. Η Haaretz έγραψε ότι όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι συμμετέχοντες γλίστρησαν σε κάποια σκαλοπάτια, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να πέσουν. 

«Έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Άνθρωποι απλά έπεφταν, συμπαρασύροντας ο ένας τον άλλο. Ήταν μία τραγωδία», είπε στην εφημερίδα αυτόπτης μάρτυρας. 

Βίντεο που εμφανίστηκαν στο ίντερνετ δείχνουν χιλιάδες κόσμου να συνωστίζονται, πριν να πασχίζουν να γλιτώσουν από το χάος, μετά το συμβάν. 

Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ είχε απαγορευτεί πέρυσι λόγω του κορωνοϊού, όμως με δεδομένο το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού του Ισραήλ, οι αρχές επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί φέτος. Υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 100.000 άτομα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News