Κόσμος Τρίτη 13/04/2021, 19:15
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ανοίγει τον τουρισμό στις 23 Μαΐου

Αφίξεις σε γκρουπ και όχι μεμονωμένα

Το Ισραήλ ανοίγει τον τουρισμό στις 23 Μαΐου

Το εν μέρει άνοιγμα του τουρισμού σε εμβολιασμένους πολίτες ξένων χωρών προανήγγειλε για τις 23 Μαΐου η κυβέρνηση του Ισραήλ, το οποίο «φιγουράρει» στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις επίσημες αποφάσεις, οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν σε γκρουπ και όχι μεμονωμένα, θα επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ κατά την αναχώρησή τους προς το Ισραήλ, καθώς και ιολογικό τεστ εμβολιασμού κατά την άφιξή τους.

Η προσγείωση των αεροσκαφών, μάλιστα, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

Σε επόμενη φάση, η είσοδος των τουριστών θα διευρυνθεί, ενώ θα επιτρέπονται και οι επισκέψεις μεμονωμένων ταξιδιωτών, όπως διαβεβαίωσαν τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού.

«Το Ισραήλ είναι η πρώτη εμβολιασμένη χώρα και οι πολίτες του Ισραήλ είναι οι πρώτοι που χαίρονται αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Εντελστάιν. «Μετά το άνοιγμα της οικονομίας, είναι ώρα να επιτρέψουμε τον τουρισμό με προσεκτικό και μελετημένο τρόπο». 

Υπενθυμίζεται ότ το Ισραήλ ξεκίνησε την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, χάρη στην άκρως επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού, στο πλαίσιο της οποίας περίπου 5 εκατ. πολίτες έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων (σ.σ. σε σύνολο 9,3 εκατ. κατοίκων).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News