Κόσμος Παρασκευή 6/11/2020, 11:34
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Αναξιόπιστος ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία

φωτ. Reuters

Αναξιόπιστο χαρακτηρίζει η γερμανική κυβέρνηση τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία και ακυρώνει από την επόμενη εβδομάδα την εξαίρεση που είχε αποφασίσει για τέσσερις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, από τις 9 Νοεμβρίου ισχύει και πάλι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων πλέον και Αϊδινίου, Σμύρνης, Μούγλων και Αττάλειας. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Facebook, αιτία για την αναστολή της εξαίρεσης, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Αύγουστο, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει και πάλι να αναφέρει μόνο τα νέα κρούσματα, τα οποία συνοδεύονται από συμπτώματα της νόσου Covid-19, και όχι τα ασυμπτωματικά.

Επομένως, όπως τονίζεται στην ανάρτηση, «απουσιάζει μια αξιόπιστη βάση δεδομένων για την αξιολόγηση της πραγματικής κατάστασης» της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε και το υπόβαθρο της εξαίρεσης από την ταξιδιωτική προειδοποίηση. Το γερμανικό ΥΠΕΞ σημειώνει επίσης πως ακόμη και η αρχική εξαίρεση δεν είχε επηρεάσει την ταξινόμηση συνολικά της Τουρκίας ως «περιοχής κινδύνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News