Κόσμος Πέμπτη 8/10/2020, 10:30
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πάνω από 4.000 τα ημερήσια κρούσματα, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου

Τις 4.000 ξεπέρασε χθες, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 310.144 κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων τα 4.058 εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη. Η προηγουμένη φορά που είχε ξεπεραστεί το όριο των 4.000 ημερήσιων κρουσμάτων ήταν στις 11 Απριλίου εν μέσω lockdown.

Η άνοδος αυτή καταγράφεται λίγο πριν από την έναρξη των φθινοπωρινών διακοπών σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν χθες να επιβάλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, απαγορεύοντας σε τουρίστες που προέρχονται από περιοχές με περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας να διαμένουν σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, στο «κόκκινο» βρίσκονται περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας, της Βάδης – Βυρτεμβέργης, της Βρέμης και τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Βερολίνου.

Λόγω της ανησυχητικής ανόδου των κρουσμάτων, το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη, η οποία βρίσκεται κοντά στο όριο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, ανακοίνωσαν την Τρίτη νέα περιοριστικά μέτρα, όπως περιορισμό των κοινωνικών επαφών και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στη γερμανική πρωτεύουσα τα περισσότερα καταστήματα, όπως και όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ, πρέπει να παραμένουν κλειστά από τις 23:00 ως τις 6:00, από το Σάββατο και τουλάχιστον ως τις 31 Οκτωβρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και πρόσθεσε ότι η επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρώπη απειλεί και τη Γερμανία.

Πηγές: AFP, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News