Κόσμος Τρίτη 23/02/2021, 11:48
ΗΠΑ

Μπάιντεν για Covid: «Πρέπει να αντισταθούμε»

Μπάιντεν για Covid: «Πρέπει να αντισταθούμε»

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid19 στις ΗΠΑ, με τον αριθμό να είναι ο υψηλότερος παγκοσμίως. Με φόντο τα ζοφερά αυτά δεδομένα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απευθύνθηκε στους πολίτες κάνοντας λόγο για ένα «αποκαρδιωτικό ορόσημο». 

«Ως έθνος δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μία τόσο σκληρή μοίρα. Πρέπει να αντισταθούμε στο να μουδιάσουμε από τη θλίψη» είπε σε μία λιτή τελετή με κεριά που πραγματοποιήθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο, κατά την οποία και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, που έχει αφήσει πίσω της η πανδημία του νέου κορωνοϊού. 

«Σήμερα ζητώ από όλους τους Αμερικανούς να θυμούνται. Να θυμάστε αυτούς που χάσαμε και να θυμάστε αυτούς, που μένουν πίσω» είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα στη μάχη κατά της Covid19. 

Υπενθυμίσε ο ίδιος ότι ο αριθμός των Αμερικανών που πέθαναν από Covid ήταν μεγαλύτερος από τον απολογισμό των νεκρών στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πόλεμο του Βιετνάμ αθροιστικά. «Ακούμε συχνά για τους λεγόμενους “συνηθισμένους” Αμερικανούς. Δεν υπάρχει κάτι “συνηθισμένο” σε αυτό. Οι άνθρωποι που χάσαμε είναι εξαιρετικοί. Από κάθε γενιά. Γεννήθηκαν στην Αμερική ή μετανάστευσαν στην Αμερική. Τόσοι πολλοί άφησαν την τελευταία τους πνοή μόνοι στην Αμερική» είπε. 

A family says goodbye to their father's flag draped coffin
Reuters

Αναφέρθηκε δε στις δύο προσωπικές πολύ σκληρές εμπειρίες που είχε με τον χαμό της συζύγου του και του της κόρης του 1972 σε τροχαίο δυστύχημα, αλλά και τον θάνατο ενός εκ των γιων του από όγκο στον εγκέφαλο το 2015. «Ξέρω πώς είναι να μην είσαι εκεί όταν συμβαίνεις. Γνωρίζω πως είναι όταν είσαι εκεί και τους κρατάς το χέρι… Για εμένα ο δρόμος για να ξεπεράσει κανείς το πένθος και τη θλίψη είναι να βρει έναν σκοπό». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News