Κόσμος Πέμπτη 21/01/2021, 22:35
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μπάιντεν: Θα ξεπεράσουν τις 500.000 οι θάνατοι από Covid-19 στις ΗΠΑ

Μπάιντεν: Θα ξεπεράσουν τις 500.000 οι θάνατοι από Covid-19 στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ πιθανόν θα ξεπεράσει τις 500.000 τον επόμενο μήνα, περιγράφοντας με μελανά χρώματα μια δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας, όπως την χαρακτήρισε.

Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν τόνισε πως η διανομή των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού «είναι μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής. Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται πριν βελτιωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στην χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ενωρίτερα, η νέα αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε λεπτομερή οδικό χάρτη, επικεντρωμένο στην επιστημονική γνώση, για την αντιμετώπιση της Covid-19 με την αύξηση των εμβολιασμών και των διαγνωστικών τεστ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει σειρά στόχων, όπως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του αμερικανικού πληθυσμού, η επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, ο έλεγχος της εξάπλωσης της επιδημίας με χρήση μάσκας και αύξηση των διαγνωστικών τεστ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News