Κόσμος Τρίτη 23/02/2021, 09:50
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ανεβάζει στροφές» η Pfizer στις παραδόσεις εμβολίων

Σχεδιάζει να παραδίδει 13 εκατ. δόσεις εβδομαδιαίως από τα μέσα Μαρτίου

ΗΠΑ: «Ανεβάζει στροφές» η Pfizer στις παραδόσεις εμβολίων

Η Pfizer εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να παραδίδει πάνω από 13 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ περί τα μέσα Μαρτίου, υπερδιπλασιάζοντας τις παραδόσεις παρτίδων από τις αρχές του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο Τζον Γιανγκ, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, σε κείμενο που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο Κογκρέσο στο πλαίσιο συνεδρίασης επιτροπής με αντικείμενο τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, η Pfizer πλησιάζει στο να παραδώσει 120 εκατ. δόσεις του εμβολίου της, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις, στα τέλη Μαρτίου, αναφέρει ο Τζον Γιανγκ, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, σε κείμενο που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο Κογκρέσο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να έχει προμηθεύσει με 300 εκατομμύρια δόσεις τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Ιουλίου ενώ συνολικά το 2021 έχει σκοπό να παράγει τουλάχιστον 2 δισ. δόσεις για παγκόσμια χρήση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Moderna Inc αναφέρει στις δικές του παρατηρήσεις πως η εταιρεία του σχεδιάζει να έχει παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της που χορηγείται σε δυο δόσεις, μέχρι τα τέλη Μαρτίου και 300 εκατ. έως τα τέλη Ιουλίου. 

Η Johnson & Johnson πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να διαθέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δόσεις του δικού εμβολίου που χορηγείται σε μία δόση, αφού λάβει έγκριση από τον αμερικανικό εποπτικό φορέα, όπως αναφέρει η κατάθεση του αντιπροέδρου της Ρίτσαρντ Νετλς.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News