Κόσμος Δευτέρα 22/02/2021, 19:16
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΒΑΛΝΙ

Απόφαση της Ε.Ε. για κυρώσεις στη Ρωσία

Απόφαση της Ε.Ε. για κυρώσεις στη Ρωσία

Την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ως απάντηση στη φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι σίγουρα στο ναδίρ, δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Αποφασίσαμε να επιβάλλουμε περαιτέρω κυρώσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα» πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ, καλείται να υποβάλει τις προτάσεις τους για τους «στόχους» των κυρώσεων εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο στόχαστρο βρίσκονται κατά κύριο λόγο ο επικεφαλής της ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, η οποία αναλαμβάνει τη διερεύνηση μεγάλων εγκλημάτων, οι επικεφαλής των φυλακών και της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας καθώς και ο γενικός εισαγγελέας.

Το περασμένο Σάββατο, το δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε την έφεση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, αν και προχώρησε σε μείωση της ποινής φυλάκισης από 3,5 χρόνια σε περίπου δύο χρόνια και οκτώ μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News