Κόσμος Κυριακή 17/01/2021, 09:55
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Ρωσία παρά την απειλή σύλληψής του

Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Ρωσία παρά την απειλή σύλληψής του

Στη Ρωσία αναμένεται να επιστρέψει σήμερα, για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίασή του το περασμένο καλοκαίρι, ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση των ρωσικών αρχών να τον συλλάβουν και ενδεχομένως να τον φυλακίσουν για χρόνια.

Ο Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν γνωστοποίησε την απόφασή του να επιστρέψει από τη Γερμανία την Τετάρτη, λέγοντας ότι έχει επιθυμήσει τη Μόσχα και αδιαφορεί για τις επινοημένες, όπως τις χαρακτήρισε, ποινικές υποθέσεις σε βάρος του. Η υπηρεσία φυλακών της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον συλλάβει μόλις επιστρέψει, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τους όρους της αναστολής της ποινής φυλάκισής του για υπεξαίρεση, μια υπόθεση που ο Ναβάλνι χαρακτηρίζει κατασκευασμένη.

Ο Ναβάλνι αντιμετωπίζει προβλήματα και με άλλες τρεις ποινικές υποθέσεις, που – σύμφωνα με τον ίδιο – έχουν πολιτικά κίνητρα.

Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, ο οποίος λέει ότι έχει αναρρώσει σχεδόν πλήρως, υποστηρίζει πως ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από τη δηλητηρίασή του. Το Κρεμλίνο ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της δηλητηρίασής του.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS