Κόσμος Κυριακή 17/01/2021, 20:57
ΚΟΣΜΟΣ

Υπό κράτηση ο Ναβάλνι με το που έφθασε στη Μόσχα

Υπό κράτηση ο Ναβάλνι με το που έφθασε στη Μόσχα

Yπό κράτηση έθεσε η ρωσική αστυνομία τον Αλεξέι Ναβάλνι αμέσως μόλις έκανε την εμφάνισή του σε αεροδρόμιο της Μόσχας, στην επιστρόφη του στη Ρωσία για πρώτη φορά αφότου δηλητηριάσθηκε. 

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνουν να αγκαλιάζει την σύζυγό του Γιούλια πριν τεθεί υπό κράτηση από αστυνομικούς αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο στην Μόσχα.

Από τότε που ο Ναβάλνι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στη χώρα του, οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) προειδοποίησαν ότι θα είναι «υποχρεωμένες» να τον συλλάβουν επειδή παραβίασε τους όρους μιας ποινής με αναστολή, που του είχε επιβληθεί το 2014.

Ο 44χρονος Ναβάλνι είχε απευθύνει κάλεσμα σε υποστηρικτές του να τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, οι οποίοι αψήφησαν τους -22 βαθμούς Κελσίου και τα περιοριστικά μέρα για τον κορωνοϊό, ωστόσο η πτήση του κατόπιν εντολής των αρχών που επικαλέσθηκαν τεχνικούς λόγους προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε 53 υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα και πέντε στην Αγία Πετρούπολη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS