Κόσμος Κυριακή 17/01/2021, 19:21
ΚΟΣΜΟΣ

Bayer: Προτίθεται να βοηθήσει την CureVac για την παραγωγή του εμβολίου της 

Bayer: Προτίθεται να βοηθήσει την CureVac για την παραγωγή του εμβολίου της 

Το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην CureVac για την παραγωγή του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού εξετάζει η Bayer, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της γερμανικής εταιρείας χημικών και φαρμάκων.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να παραμερίσουμε όλα τα εμπόδια. Αυτά δεν αφορούν πρωτίστως τα οικονομικά ζητήματα, αλλά τη διάθεση του εμβολίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, Βέρνερ Μπάουμαν. 

Οι δηλώσεις αυτές του ισχυρού άνδρα της Bayer, έρχονται μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer την Παρασκευή, με την οποία δήλωσε ότι θα υπάρξει προσωρινή καθυστέρηση του εμβολίου που έχει αναπτύξει με τη γερμανική BioNTech.

Ο γερμανικός κολοσσός νωρίτερα αυτό τον μήνα συμφώνησε να βοηθήσει την επίσης γερμανική CureVac στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών, ωστόσο δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση. 

Όπως είπε ο Μπάουμαν, η εταιρεία του εξετάζει προσεκτικά αν θα επεκταθεί η συνεργασία με την CureVac και στην παρασκευή του εμβολίου. 

«Με το δίκτυο παραγωγής μας σε Γερμανία και ΗΠΑ, θα είμαστε καταρχήν σε θέση να παράξουμε το εμβόλιο σε μεγαλύτερες ποσότητες», κατέληξε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News