Κόσμος Κυριακή 14/02/2021, 07:26
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν για αθώωση Τραμπ: «Η δημοκρατία είναι εύθραυστη»

Μπάιντεν για αθώωση Τραμπ: «Η δημοκρατία είναι εύθραυστη»

Ως υπενθύμιση ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη και ότι κάθε Αμερικάνος έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται την αλήθεια χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την αθώωση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη που διεξήχθη στη Γερουσία για υποκίνηση σε εξέγερση.

««Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην Ιστορία μας μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Ότι πρέπει πάντα να την υπερασπιζόμαστε. Ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Ότι η βία και ο εξτρεμισμός δεν έχουν θέση στην Αμερική. Και ότι κάθε ένας από εμάς έχει καθήκον και ευθύνη ως Αμερικανοί, και κυρίως ως ηγέτες, να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και να νικάμε τα ψεύδη» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγες ώρες αφού η Γερουσία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων για να καταδικαστεί ο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι 57 γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και αριθμός-ρεκόρ επτά Ρεπουμπλικάνων- ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Τραμπ.

«Αν και η τελική ψηφοφορία δεν κατέληξε σε καταδίκη, η ουσία της κατηγορίας δεν αμφισβητείται. Ακόμη και όσοι ήταν αντίθετοι στην καταδίκη, όπως ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ, πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένοχος ‘για επαίσχυντη παράλειψη καθήκοντος’ και ‘πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος για την υποκίνηση’ της βίας» στο Καπιτώλιο, πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Σημείωσε ακόμη πως οι σκέψεις του είναι στον αστυνομικό του Καπιτωλίου Μπράιαν Σίκνικ, που  σκοτώθηκε στη διάρκεια της εισβολής στις 6 Ιανουαρίου, τους άλλους που το φρούρησαν με γενναιότητα και όσους έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, εξήρε τη γενναιότητα όσων προσπάθησαν να προστατεύσουν την ακεραιότητα της αμερικανικής Δημοκρατίας και κατέληξε:  «Πρέπει να θεραπεύσουμε την ψυχή του έθνους μας».

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News